Ingrediƫnten
Voor 4 personen | 25 min kooktijd | 15 min voorbereidingstijd
600 g varkenshaas
2 teentjes knoflook
100 g bruine suiker
3 el biologisch appelsap
3 el olijfolie
2 biologische rode appels
2 takjes verse tijm
Voorbereiding
Kruid de varkenshaas met zout en peper en hak de teentjes knoflook fijn.
Meng in een kom de bruine suiker, Bister Mosterd op grootmoeders wijze, knoflook en appelsap.
Bestrijk het varkensvlees met dit mengsel en zet de rest apart.
Bak het varkensvlees in een hete koekenpan met de olijfolie en draai elke 2 tot 3 minuten om zodat elke kant bruin wordt.
Spoel de appels en snijd ze in plakjes van 1 cm breed, leg ze rond de varkensfilet en bak ze 10 minuten.
Voeg indien nodig de rest van het bruine suiker-appelmengsel toe aan de port tot het goed gekarameliseerd is. Werk af met een lepel Bister Moster op grootmoeders wijze. Bestrooi met verse tijm, zout en peper en dien onmiddellijk op.
Tip: Voor een extra traktatie, serveer met pommes croquettes en Bister mayonaise.