Varkenshaasjes met appels

4 personen – voorbereiding 15 min – koken 25 min :

  • 600 g varkenshaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g bruine suiker
  • 3 eetlepels Bister honing mosterd
  • 3 el biologisch appelsap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 biologische rode appels
  • 2 takjes verse tijm

Voorbereiding

  1. Kruid het varkenshaasje met zout en peper en hak de teentjes knoflook fijn
  2. Meng in een kom de bruine suiker, mosterd, knoflook en appelsap
  3. Bestrijk het varkensvlees met dit mengsel en zet de rest apart
  4. Bak het varkensvlees in een hete koekenpan met olijfolie en draai het om de 2 à 3 minuten om elke kant bruin te bakken.
  5. Spoel de appels en snijd ze in 1 cm brede plakken, leg ze rond het varkenshaasje en laat ze 10 minuten garen.
  6. Voeg zo nodig de rest van het bruine suiker-appelmengsel toe aan de pot, het moet goed gekarameliseerd zijn. Werk af met een lepel Bister mosterd. Bestrooi met verse tijm, zout en peper en dien onmiddellijk op.

Serveersuggestie : serveer met appelkroketjes en Bister mayonaise.