Varkenshaasjes met appels
4 personen – voorbereiding 15 min – koken 25 min :
- 600 g varkenshaas
- 2 teentjes knoflook
- 100 g bruine suiker
- 3 eetlepels Bister honing mosterd
- 3 el biologisch appelsap
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 biologische rode appels
- 2 takjes verse tijm
Voorbereiding
- Kruid het varkenshaasje met zout en peper en hak de teentjes knoflook fijn
- Meng in een kom de bruine suiker, mosterd, knoflook en appelsap
- Bestrijk het varkensvlees met dit mengsel en zet de rest apart
- Bak het varkensvlees in een hete koekenpan met olijfolie en draai het om de 2 à 3 minuten om elke kant bruin te bakken.
- Spoel de appels en snijd ze in 1 cm brede plakken, leg ze rond het varkenshaasje en laat ze 10 minuten garen.
- Voeg zo nodig de rest van het bruine suiker-appelmengsel toe aan de pot, het moet goed gekarameliseerd zijn. Werk af met een lepel Bister mosterd. Bestrooi met verse tijm, zout en peper en dien onmiddellijk op.
Serveersuggestie : serveer met appelkroketjes en Bister mayonaise.