Ingrediënten
Voor 4 personen | 30 min kooktijd | 1U voorbereidingstijd
- 1 in stukken gesneden konijn
- 4 eetlepels Bister mosterd op grootmoeders wijze
- 250 ml crème fraîche
- 2 sjalotjes, gehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 150 g spekblokjes
- 200 g champignons
- 12 kleine zilveruitjes
- Verse tijm
- Verse rozemarijn
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 150 ml witte wijn
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kruid de konijnstukken met zout en peper en smeer ze in met Bister mosterd op grootmoeders wijze.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de konijnstukken tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de sjalotjes, knoflook en spekblokjes toe en bak enkele minuten.
- Voeg de champignons en zilveruitjes toe en bak tot ze lichtbruin zijn.
- Schenk de witte wijn erbij en voeg de tijm en rozemarijn toe, laat het tot de helft inkoken.
- Voeg de crème fraîche toe en roer om.
- Dek af en zet in de oven voor ongeveer 1 uur, bedruip af en toe met de saus.