Contacteer ons

Ingrediënten

  • Aardappelen (4 grote)
  • Ui (1)
  • Bieslook (afwerking)
  • Eieren (3)
  • Spekblokjes (200g)
  • Boter (klontje)
  • Peper
  • Zout
  • Mayonaise

Mise-en-place

  1. Dit gerecht is op z’n best met restjes gekookte aardappelen, dus kook (bij voorkeur) een dag op voorhand enkele aardappelen net niet gaar en zet een nachtje in de koelkast.
  2. Versnipper de ui en bieslook
  3. Haal de aardappelen uit de koelkast en snijd ze in blokjes van 1 à 2cm. Zorg ervoor dat ze allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben.
  4. Doe de eieren in een mengkom en klop los.

Voorbereiding

  1. Plaats een pan op het vuur, voeg het spek toe en bak het mooi goudbruin.
  2. Zet ondertussen een tweede pan met een klont boter op het vuur. Bar er de aardappelen in totdat ze mooi goudbruin zijn.
  3. Voeg, terwijl de aardappelen bakken, de ui toe aan de pan met de spek en bak glazig. Doe vervolgens de goudbruine aardappelen bij het spek en meg alles.
  4. Veeg de pan waarin je de aardappelen hebt gebakken schoon en voeg er indien nodig nog een klontjes boter aan toe. Giet de eieren in de pan en maak een roerei. Voeg het ei toe aan de pan met aardappelen en spek, gevolgd door de bieslook en meng alles goed. Kruid met peper en zout.
  5. Schep de boerenkost op een bord en meng er een stevige Bister mayonaise met ei door.

 

Ontdek al onze andere recepten met Bister-mosterd

Recepten