Vleesbrood op grootmoeders’ wijze
Voor 4 personen – 1 uur kooktijd – 15 minuten voorbereidingstijd :
- 350 g gemalen rundvlees
- 350g van gemalen kalfsvlees
- 1 grote ui
- 100 g paneermeel, geweekt in melk en uitgelekt
- 20 plakjes gerookt spek
- 1 eetlepel sterke mosterd
- zout en peper
- Een paar takjes tijm
Voorbereiding
- Meng in een slakom alle ingrediënten behalve het spek tot een homogeen mengsel, vorm er een mooi brood van dat in de terrine zal gaan.
- Voeg peper en zout toe (voeg niet te veel zout toe, want het spek is al zout).
- Leg de plakjes spek in de breedte van een terrine en laat ze elkaar aan beide kanten een beetje overlappen.
- Eindig met plakjes over de lengte voor de uiteinden.
- Verpak het mengsel goed en breng dan de spekplakjes naar binnen zodat al het brood bedekt is.
- Bak gedurende 1 uur op 180°, controleer met een mespunt of het gehaktbrood door en door gaar is. Als er nog wat sap is, laat het dan nog even koken.
Serveer met de Aardappel Tian.