Vleesbrood op grootmoeders’ wijze

Voor 4 personen – 1 uur kooktijd – 15 minuten voorbereidingstijd :

  • 350 g gemalen rundvlees
  • 350g van gemalen kalfsvlees
  • 1 grote ui
  • 100 g paneermeel, geweekt in melk en uitgelekt
  • 20 plakjes gerookt spek
  • 1 eetlepel sterke mosterd
  • zout en peper
  • Een paar takjes tijm

Voorbereiding

  1. Meng in een slakom alle ingrediënten behalve het spek tot een homogeen mengsel, vorm er een mooi brood van dat in de terrine zal gaan.
  2. Voeg peper en zout toe (voeg niet te veel zout toe, want het spek is al zout).
  3. Leg de plakjes spek in de breedte van een terrine en laat ze elkaar aan beide kanten een beetje overlappen.
  4. Eindig met plakjes over de lengte voor de uiteinden.
  5. Verpak het mengsel goed en breng dan de spekplakjes naar binnen zodat al het brood bedekt is.
  6. Bak gedurende 1 uur op 180°, controleer met een mespunt of het gehaktbrood door en door gaar is. Als er nog wat sap is, laat het dan nog even koken.

Serveer met de Aardappel Tian.