Tomatentaart
Voor 4 personen – 45 min bereidingstijd – 15 min voorbereidingstijd :
- 800 gr gemengde tomaten
- 2 eetlepels Dijon mosterd
- 1 theelepel balsamico azijn
- Een paar blaadjes basilicum
- 1 theelepel olijfolie
- 1 rol bladerdeeg
- Zout en peper uit de molen
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 100°c
- Was en snijd de tomaten in dunne schijfjes of in de lengte doormidden voor kerstomaatjes.
- Doe het deeg in een taartvorm en prik de bodem in, laat 5 minuten bakken.
- Haal het gebak uit de oven. Doe de mosterd op de bodem, doe de tomaten er bovenop in een dikke laag. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk de tomaten met olijfolie en balsamicoazijn.
- Bak opnieuw op 180° gedurende ongeveer 40 minuten, afhankelijk van het vermogen van uw oven.
- Wanneer de tomaten goudbruin zijn, haalt u de taart uit de oven en voegt u de basilicumblaadjes toe.
Tip: Voor een meer gastronomisch gerecht, kruimel er wat feta of geitenkaas over en serveer warm, om van te smullen !