Tomatentaart

Voor 4 personen – 45 min bereidingstijd – 15 min voorbereidingstijd :

  • 800 gr gemengde tomaten
  •  2 eetlepels Dijon mosterd
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • Een paar blaadjes basilicum
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 rol bladerdeeg
  • Zout en peper uit de molen

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100°c
  2. Was en snijd de tomaten in dunne schijfjes of in de lengte doormidden voor kerstomaatjes.
  3. Doe het deeg in een taartvorm en prik de bodem in, laat 5 minuten bakken.
  4. Haal het gebak uit de oven. Doe de mosterd op de bodem, doe de tomaten er bovenop in een dikke laag. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Bestrijk de tomaten met olijfolie en balsamicoazijn.
  6. Bak opnieuw op 180° gedurende ongeveer 40 minuten, afhankelijk van het vermogen van uw oven.
  7. Wanneer de tomaten goudbruin zijn, haalt u de taart uit de oven en voegt u de basilicumblaadjes toe.

Tip: Voor een meer gastronomisch gerecht, kruimel er wat feta of geitenkaas over en serveer warm, om van te smullen !