Ossehaas in een mosterdkorst

Voor 4 personen – 40 min bereidingstijd – 25 min voorbereidingstijd :

  • 800 g rundvleesfilet
  • 1 bladerdeeg
  • 4 kleine uien
  • 5 eetlepels volkoren mosterd
  • 1 eierdooier
  • 2 el fijne suiker
  • Zorg voor een rol huishoudfolie

Voorbereiding

  1. Bak het vlees in een braadpan op hoog vuur. Laat uitlekken en afkoelen op een rooster. Bestrijk het vlees met mosterd en wikkel het in een laag huishoudfolie. Laat het 10 minuten afkoelen in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C (gas mark 6).
  3. Snipper de uien en fruit ze in een pan met olie. Wanneer de uien al goed gezweet zijn, voegt u er 3 eetlepels suiker en een beetje water aan toe tot u een compote hebt. Leg de uien op een bord met keukenpapier om ze zo goed mogelijk te drogen.
  4. Neem het vlees uit de koelkast, ontdoe het van de plasticfolie en leg de uien rond het gebraad met behulp van de plasticfolie zodat een nieuwe worst ontstaat. Zet het geheel 5 minuten in de koelkast.
  5. Bereid het bladerdeeg en een eierdooier in een bakje. Pak de papillote uit met het gebraad omringd door uien en leg het op het bladerdeeg. Wikkel het bladerdeeg rond het gebraad en bestrijk het met eigeel.
  6. Plaats in de oven op 180°C gedurende 30 minuten. Neem het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten, zodat het mals is en u het kunt snijden zonder dat het deeg breekt.

Serveer warm met een goede mayonaise en frietjes.