Kabeljauw met mosterdsaus en gebakken groentjes

Voor 4 personen – 15 min kooktijd – 15 min voorbereidingstijd :

  • 600 gr kabeljauw
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 preien
  • 20 cl zware room
  • 20 g boter
  • 3 el mosterd
  • 2 el citroensap
  • 2 sjalotten
  • Zout en peper uit de molen.

Voorbereiding

  1. Doe de olie in een pan en bak de vis 3 minuten aan elke kant.
  2. Snijd de preivoet in plakjes, stoom ze 10 minuten en laat ze verder garen in de oven om ze licht te roosteren.
  3. Laat de boter in een klein pannetje smelten. Stoof de fijngehakte sjalotten. Breng op smaak met zout en peper en giet er dan de zware room, de mosterd en het citroensap bij.
  4. Serveer de vis met de groenten en de lekkere saus.

Voor meer knapperigheid, serveer met een kleine tarwesalade bij.