Groene tortilla met biologische zoete mosterd
Voor 4 personen – +/- 45 min kooktijd – 15 min voorbereidingstijd :
- Ongeveer tien kleine aardappelen
- 1 gele ui
- 1 bos kleine groene asperges
- 100 g spinaziescheuten
- 100 g bonen
- 10 biologische eieren
- 3 eetlepels volle room
- 100 g feta
- 2 theelepels biologische zoete mosterd
- Een paar sprietjes verse bieslook
- Een paar takjes dille
- Een paar scheuten radijs
- 1 scheut olijfolie
- zout en peper
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten in een grote pan met gezouten water. Laat uitlekken en zet apart.
- Kook de kleine groene asperges in kokend gezouten water gedurende 6 tot 8 minuten.
- Pel en snipper de ui, hak de lente-ui fijn.
- Verhit een grote ovenvaste koekenpan met een beetje olijfolie en smelt de ui, voeg een beetje zout toe.
- Snijd de gekookte aardappelen in reepjes, houd de schil eraan, en voeg toe aan het mengsel in de pan, zet het vuur iets lager, voeg dan de asperges toe. (Bewaar er twee of drie voor de sier).
- Voeg een theelepel mosterd toe.
- Voeg de spinaziescheuten toe, dan na 4 minuten de bonen en meng alles door elkaar.
- Klop in een kom de eieren los en roer er de zure room en het theelepeltje mosterd door. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet het mengsel over het mengsel in de pan, zet het vuur iets hoger en laat het zachtjes opstijven. Bestrooi na 5 minuten met stukjes feta en zet de pan nog 5 à 6 minuten in de oven.
- Haal de pan uit de pan en bestrooi de bereiding met verse kruiden.
Dit gerecht kan warm of koud worden gegeten, u kunt eetbare bloemen toevoegen om een vleugje lente aan uw recept te geven.