Gebakken aardappel

4 personen – kooktijd 20 min. bereidingstijd 10 min :

  • 500 g gekookte aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel grof zout

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Was en droog de aardappelen. Snijd ze in kleine plakjes, maar snijd ze niet helemaal af.
  2. Doe de aardappelen, grof zout, rozemarijn, olijfolie en knoflook in een kom. Roer tot de aardappelen goed doordrenkt zijn met de aromaten.
  3. Leg ze op een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Bak gedurende 15 min. De kooktijd kan variëren naargelang de grootte van de aardappelen en het vermogen van uw oven. Om te controleren of de aardappelen gaar zijn, steek een mes in het midden van een aardappel. Als het eruit valt, is het gaar. Maak het koken af zonder de folie om de aardappelen bruin te bakken.
  4. Als de aardappelen gaar zijn, haal ze uit de oven en schik ze op een serveerschotel. Onmiddellijk opdienen.