Champignon- en pastinaaksoep met mosterd

Champignon- en pastinaaksoep met mosterd :

  • 1 pastinaak
  • 1 sjalot
  • 1 theelepel olie
  • ½ theelepel bloem
  • 4 eetlepels room (volle of soja indien allergisch)
  • 500 gr bruine champignons
  • 2 takjes lente-uitjes
  • 1 eetlepel honingmosterd
  • 1 bouillonblokje

Voorbereiding

  1. Hak de sjalot fijn. Schil de pastinaak en snij hem in blokjes. Pel de champignons en hak ze grof.
  2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en sauteer tot hij doorschijnt.
  3. Bestrooi met de bloem en meng om het over de sjalotten te verdelen. Bevochtig geleidelijk met de bouillon, eerst goed mengen om klonters te voorkomen.
  4. Voeg de champignonstukjes en de pastinaak toe. Zet het vuur lager, dek af en laat 20 minuten sudderen.
  5. Blend de soep gedurende lange tijd. Voeg de room toe en mix opnieuw tot je een glad mengsel hebt. Als de consistentie te dik voor u is, kunt u het verder verdunnen met een beetje verse room of melk.
  6. Hak de bieslook fijn en serveer warm.