Champignon- en pastinaaksoep met mosterd
Champignon- en pastinaaksoep met mosterd :
- 1 pastinaak
- 1 sjalot
- 1 theelepel olie
- ½ theelepel bloem
- 4 eetlepels room (volle of soja indien allergisch)
- 500 gr bruine champignons
- 2 takjes lente-uitjes
- 1 eetlepel honingmosterd
- 1 bouillonblokje
Voorbereiding
- Hak de sjalot fijn. Schil de pastinaak en snij hem in blokjes. Pel de champignons en hak ze grof.
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en sauteer tot hij doorschijnt.
- Bestrooi met de bloem en meng om het over de sjalotten te verdelen. Bevochtig geleidelijk met de bouillon, eerst goed mengen om klonters te voorkomen.
- Voeg de champignonstukjes en de pastinaak toe. Zet het vuur lager, dek af en laat 20 minuten sudderen.
- Blend de soep gedurende lange tijd. Voeg de room toe en mix opnieuw tot je een glad mengsel hebt. Als de consistentie te dik voor u is, kunt u het verder verdunnen met een beetje verse room of melk.
- Hak de bieslook fijn en serveer warm.