Aardappel en zoete aardappel tian met tomatensaus en biologische mosterd

Voor 4 personen – 1h30 min kooktijd – 30 min voorbereidingstijd :

  • 4 middelgrote zoete aardappelen
  • 4 grote aardappelen
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel mosterd
  • olijfolie
  • zout en peper

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de zoete aardappelen en was de aardappelen. Snijd ze in dunne plakjes met een mandoline of een mes.
  3. Bestrijk de aardappel- plakjes in een slakom met een scheutje olijfolie en een eetlepel mosterd, breng op smaak met zout en peper
  4. Meng alles zodat de aardappelen goed bedekt zijn.
  5. Doe de tomatenblokjes en de gehakte knoflook op de bodem van een ovenvaste schaal en voeg het equivalent van een half blik tomatenblokjes water toe.
  6. Schik de groenteplakjes in de schaal en druk ze verticaal stevig tegen elkaar aan. Dek de schaal af met bakpapier en bak 1 1/2 uur.
  7. Verwijder 20 minuten voor het einde van de kooktijd het bakpapier en besprenkel de groenten met een extra lepel olijfolie. Blijf koken tot de groenten gaar en goudkleurig zijn.