Aardappel en zoete aardappel tian met tomatensaus en biologische mosterd
Voor 4 personen – 1h30 min kooktijd – 30 min voorbereidingstijd :
- 4 middelgrote zoete aardappelen
- 4 grote aardappelen
- 2 blikken tomatenblokjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel mosterd
- olijfolie
- zout en peper
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de zoete aardappelen en was de aardappelen. Snijd ze in dunne plakjes met een mandoline of een mes.
- Bestrijk de aardappel- plakjes in een slakom met een scheutje olijfolie en een eetlepel mosterd, breng op smaak met zout en peper
- Meng alles zodat de aardappelen goed bedekt zijn.
- Doe de tomatenblokjes en de gehakte knoflook op de bodem van een ovenvaste schaal en voeg het equivalent van een half blik tomatenblokjes water toe.
- Schik de groenteplakjes in de schaal en druk ze verticaal stevig tegen elkaar aan. Dek de schaal af met bakpapier en bak 1 1/2 uur.
- Verwijder 20 minuten voor het einde van de kooktijd het bakpapier en besprenkel de groenten met een extra lepel olijfolie. Blijf koken tot de groenten gaar en goudkleurig zijn.